on Ponedeljak, 01 April 2019. Posted in Blog

Kako efektno urediti stan? Dekoracija stana tehnikom Sahara

Jedna od prvih stvari koje primetimo kada je u pitanju enterijer stana/kuće su zidovi, odnosno boje zidova i eventualna dekorativna tehnika istih. U mnogome zidovi daju lični pečat tom prostoru, stvaraju određeni ambijent. Oni mogu biti sasvim neutralni, odnosno neutralne boje, za one koji vole zidove koji se lako uklapaju uz sve, ali uz pomođ određenih dekorativnih tehnika mogu dati ono nešto. Specifičan šarm tih zidova koji izgledaju sve samo ne obični, a opet uz pomoć boja/toniranja možemo postići efekat koji želimo. Mogućnosti su zaista beskrajne. Od isticanja jednog zida/jednog dela zida dekorativnom tehnikom, ili dekorisanja spuštenog plafona, do svih zidova ukrašenim tom tehnikom u istoj boji, ili različitim bojama/nijansama. Kombinacije su bezbrojne. Dalje u tekstu ćemo pokazati fotografije kako bismo približili kako to izgleda na delu. To su, naravno, samo neki od primera.

Dekorativna tehnika Sahara firme Maxima

Ovog puta ćemo predstaviti nekoliko nijansi i boja već pomenute tehnike Sahara firme Maxima. Tema ove dekorativne tehnike je pesak, u ovom slučaju pesak oslikan po zidu. Izuzetno je efektna tehnika, prelepo izgleda i daje jednu notu elegancije i skupoće, iako je cenovno dostupna. A sada malo o bojama.

Srebrna nijansa se lako uklapa u sve, daje pomalo glamurozan izgled, ali možete je naravno tonirati. Odnosno, boja može biti sa primesama srebrne u većoj/manjoj količini. Takođe, što se tiče ove tehnike, na Vama je da izaberete da li želite kružne šare ili vertikalne. Ovo su kružni, i tehnika se zove Sahara “pustinjska oluja”:

dekorativna tehnika sahara pustinjska oluja

Za ljubitelje krem (i zlaćkasto-krem) nijanse koja se lako uklapa u svaki prostor:

Dekorativna tehnika sahara krem

I još jedna zanimljiva nijansa koja bi oplemenila Vaš dom:

Dekorativna tehnika sahara krem boja min

A ovo je srebrna nijansa i vertikalni potezi, odnosno “pustinjska dina”.

dekorativna tehnika sahara pustinjska dina

Ovde je prikazana svetlo ljubičasta u varijanti pustinjske dine/vertikalnih poteza četke.

Dekorativna tehnika pustinjska dina ljubicasta


Ovo su, naravno, samo neke od nijansi boja koja smo naveli. Postoji čitav niz toniranja svake boje.

Svetlo roze Sahara u varijanti “pustinjske dine”:

dekorativna tehnika sahara roza

Ovim bojama možete ukrasiti i dečije sobe Vaših princeza. Obzirom da su vodoperive i potpuno ekološke, dobar su izbor za dečju sobu. Može se istaknuti jedan zid, kao i cela soba.

Ovo su samo neke od ideja, a ima ih pregršt, na Vama je da osmislite Vašu. Uživo izgleda mnogo lepše. 

Sahara Maxidecor je efektna boja izuzetnog kvaliteta, vodoperiva, paropropusna. Takođe je ekološka, neškodljiva za čoveka i okolinu.