on Subota, 20 Oktobar 2018. Posted in Blog

Ideje za farbanje zidova dnevnog boravka

Ideje za farbanje zidova dnevnog boravka

Kada odlučite da nešto promenite u izgledu svog životnog prostora, najbolji efekat ćete najlakše postići unutrašnjom dekoracijom. Kako je dnevni boravak mesto gde većina nas provodi najviše vremena u onom delu dana kada se nalazi kod kuće, dekoracija zidova u dnevnom boravku jeste pravi izbor za vas. Naročito ukoliko želite da u svoj dom unesete dodatnu svežinu, da jednostavno nešto promenite, ili personalizujete svoj prostor dajući mu jedinstveni lični pečat. Dekoracija unutrašnjih zidova ne iziskuje prevelika novčana ulaganja, a ni mnogo vremena, pa ćete sa prihvatljivim budžetom i relativno brzo dobiti fantastične dekorativne zidove.

Zidovi predstavljaju najveću površinu unutar sobe, pa je dekoracija zidova nešto od čega se najčešće polazi prilikom uređivanja. Dekoracije na zidovima mogu da budu mesto gde ćete se u potpunosti prepustiti svojoj mašti. Ideje za zidove, ideje za bojenje zidova, krečenje ili šaranje zidova su gotovo neograničene.

Dekoracija unutrašnih zidova dnevnog boravka

Ipak, iako ima mnogo ideja za dnevni boravak i zidove u njemu, možda bi trebalo da počnete od najjednostavnije, a to je šaranje zidova. Najpre treba da odaberete boje, koje ćete uskladiti sa svojim željama, i sa atmosferom koju želite da stvorite u dnevnom boravku. Ukoliko je vaš dnevni boravak manji, preporučujemo da vaš izbor budu svetlije boje. Ako pak imate prostraniji dnevni boravak možete koristiti i tamnije nijanse, ali se ipak preporučuje da ih kombinujete sa svetlijim tonovima, kako biste postigli najbolji rezultat. Šaranje zidova možete izvesti pomoću lepljivih traka kojima ćete na zidu formirati geometrijske oblike. Kada nakon nanošenja boje i sušenja sklonite trake, na zidu će ostati željeni oblik. Trakom, na primer, možete podeliti zid po dijagonali, a zatim naizmenično kombinovati dve boje ili svetliju i tamniju nijansu iste.

Unutrašnja dekoracija zidova uz boje sa šljokicama

Boje sa šljokicama

Ideje za zidove se vrlo brzo unapređuju i menjaju, a ove godine naročito su populatne boje za zidove sa šljokicama. Slike ovako dekorisanih zidova preplavljuju društvene mreže. Nekada je za ovakvu tehniku bilo potrebno mešanje lepka i suvih šljokica, dok danas postoje gotove farbe koje postižu ovakav efekat. Najpopularnije šljokice za zidove jesu one u boji zlata i srebrne. Pored onih koje se nanose četkom postoji i boja za zidove sa šljokicama u spreju, koja dodatno olakšava posao.

Unutrašnja dekoracija i dekorativne boje sa peskom

Posebno su zanimljive i dekorativne boje sa peskom, kojima možete postići zanimljivu reljefnost zida. Specifičnim načinima nanošenja, uz pomoć četke i dekorativne boje sa peskom, možete na svom zidu postići efekat peščanih dina, ili, na primer, efekat pustinjske oluje.

 Dekorativne boje sa peskom

Dekoracija zidova, pored efekta koji postižete boljenjem ili krečenjem, može biti još bolja, ako upotrebite neke zanimljive predmete. Ramovi sa slikama, više malih ogledala, rustičnih satova i manja polica sa knjigama daće zidovima u dnevnom boravku neodoljiv i topao izgled.

Pogledajte slike dekorativnih tehnika u galeriji na našem sajtu.

Za više informacija o usluzi dekorativne tehnike, kontaktirajte nas!