on Nedelja, 29 Juli 2018. Posted in Blog

3 dekorativne tehnike za uređenje mog dnevnog boravka

Predstavljamo Vam tri najpopularnije i ekološke tehnike dekorisanja (farbanja) unutrašinjih zidova dnevnog boravka, odnosno enterijera sobe:

1. Tehnike farbanja zidova od Maximadekorativna tehnika sahara

Maxima je domaća kompanija koja se isprva bavila trgovinom boja, da bi 4 godina kasnije otpočeli svoju proizvodnju, uvidevši da kod nas nema dovoljno kvalitetnih unutrašnjih boja. Danas je Maxima jedna od najuspešnijih firmi iz ovog regiona. Nude širok spektar dekorativnih tehnika enterijera stana ili kuće, kao i mogućnost toniranja istih. Maxidecor Sahara je jedna izuzetno atraktivna dekorativna tehnika unutrašnjih zidnih površina. Takođe je ekološka, paropropusna i vodoperiva farba. Potpuno je neškodljiva za čoveka i okolinu. Unutar “Sahare” postoje i 2 stila nanošenja:“Pustinjske dine” i “Pustinjska Oluja”. Pustinjske dine imaju vertikalno kose šare, a “Oluja” kružne. Sahara nudi širok spektar boja za dekoracije na zidovima i mogućnost toniranja, tako da je Vašoj mašti na volju konačni izgled Vaših zidova. Bilo koja od ovih tehnika prelepo izgleda na zidovima i daje enterijeru luksuzan i vrlo interesantan izgled, stvar je samo ukusa kome se koja tehnika više dopada. Sve su potpuno ekološke, paropropusne i vodoperive.

2. Dekorativne tehnike za zidove od OikosDekorativna tehnika Raffaello decor stucco

Oikos je italijanska kompanija koja nudi širok spektar moleraj tehnika i boja za dekoraciju kako unutrašnjih zidova, podova, tako i fasada, ali ćemo se mi sada fokusirati na dekorisanje unutrašnjih zidova. Ova firma nudi potpuno ekološke dekorativne boje, na vodi, koje sadrže aditive protiv stvaranja buđi i lako se održavaju. Podovi, koji se mogu aplicirati i na zid, imaju u sebi zaštitne voskove, opet lako održavanje i ne klizaju, čvrsti su i otporni na hodanje, kao i eventualni udarac. Ukoliko i dođe do mehaničkog oštećenja, prilično je lako popraviti i dati stari, odnosno novi izgled Vašem podu/zidu. Takođe su otporni na temperature podnog grejanja. Pomoću ovih boja, moguće je dočarati izgled antičkog Rima. Može se postići izgled mermera u raznim nijansama i prilično luksuzan i neobican izgled. Upravo te stare renesansne tehnike su bile inspiracija proizvođačima Oikos. Prikazaćemo ovog puta samo jednu od tehnika ove kompanije. U pitanju je Raffaello Decor Stucco, koji predstavlja klasičnu verziju slavnog stucco efekta Venecijanskih majstora. Ova tehnika može dati zidovima efekat mermera, odnosno zidovi izgledaju poput mermera. Takođe se može birati koliko će “sjajni” biti zidovi, mat, sa sjajem, visoki sjaj… Rafaello Stucco nudi širok spektar boja koje su postojale u većini palata Venecijanskog stila.

3. Tehnike za zidove od ValpaintDekorativna tehnika Sabulador

Valpaint je italijanska kompanija koja nudi ekološke boje usklađene sa evropskim standardima i na vodenoj bazi, visok kvalitet proizvoda i širok spektar tehnika za ukrašavanje zidova bojama koje daju izgled perle, metala, satena, kože… Krajnji proizvod je vodorazrediv, nezapaljiv i potpuno neškodljiv. Opisaćemo jednu od mnogobrojnih tehnika i stilova koje nudi Valpaint. Sabulador je boja na vodenoj bazi koja daje unutrašnjim zidovima specifičan peščani odsjaj. Izgleda vrlo elegantno, moćno, a opet prefinjeno. Imaju širok spektar boja, a takođe i različitih tehnika/nijansi unutar samog Sabuladora: Sabulador soft (nežnija varijanta), Sabulador sun (šare koje imitiraju sunčeve zrake) itd.. Boje su perive i lako se mogu prefarbati bilo kojom bojom na vodenoj bazi.

Majstori tima MojZID se bave ovim tehnikama, ali znaju i da vam ponude i mnoge druge ideje za bojenje, dekoraciju i farbanje zidova. Takođe možete pogledati slike drugih naših radova radova u galeriji dekorativnih tehnika.

Za više informacija za dekorativne tehnike i druge naše usluge kao i cene, možete nas uvek kontaktirati putem telefona, mejla ili kontakt formulara na našem sajtu.