Blog

Novi pogled na tapete: 9 načina za preoblikovanje enterijera uz pomoć tapeta

on Petak, 18 Decembar 2020.

Novi pogled na tapete: 9 načina za preoblikovanje enterijera uz pomoć tapeta
Uz pomoć tapeta možete urediti unutrašnjost i dovesti je na novi nivo. Horizontalno kombinovanje, netradicionalno naglašeni zid, patchwork tapete i mnogi drugi kul načini pomoći će vam u ovome! Upoznajmo se sa 9 neobicnih primera, čiji je glavni lik obična tapeta.

Ukrasna cigla u stilu «LOFT»-potkrovlja

on Petak, 11 Oktobar 2019.

Ukrasna cigla u stilu «LOFT»-potkrovlja

Stil «loft»- (od engleskog loft- - potkrovlje) je arhitektonski pravac u dizajnu enterijera 20. - 21. veka, za koji se stambeni ili kancelarijski prostor stvara prenaoružavanjem potkrovlja, industrijskih zgrada (napuštene fabrike, skladišta zbog većih cena zakupa u centru grada) )

Ukrasna cigla za enterijer

on Utorak, 21 Maj 2019.

Ukrasna cigla za enterijer

Iako nam je prva asocijacija na ciglu eksterijer, ona je popularna i u enterijeru, daje nam osećaj topline i predstavlja savršenu kombinaciju modernog i rustičnog, kao i romantičnog. Pitanje je šta tačno želimo da postignemo, i onda u kombinaciji sa nameštajem postižemo potpuni efekat. Pločice pravilnog oblika boje terakote, jarko crvene , bele, braon ili oker izgledaju vrlo zanimljivo u stambenom prostoru, naročito u modernim stanovima/kućama, gde nema previše stvari, ni detalja. Takođe odlično izgleda u kombinaciji sa rustičnim ili romantičnim motivima. Prirodna cigla izgleda izuzetno interesantno i kao dizajn enterijera restorana/kafica itd. Što se tiče stana ili kuće, prirodnom ciglom možemo naglasiti pojedine zidove i uklopiti je u dati prostor. Ukoliko je u pitanju stambeni prostor, nema potrebe da budu svi zidovi od cigle, vec ćemo naglasiti ono sto želimo...Poneki zid, a ukoliko je u pitanju kuća, mozemo i potporne stubove obložiti opekom.

Kako efektno urediti stan? Dekoracija stana tehnikom Sahara

on Ponedeljak, 01 April 2019.

Kako efektno urediti stan? Dekoracija stana tehnikom Sahara

Ovog puta ćemo predstaviti nekoliko nijansi i boja već pomenute tehnike Sahara firme Maxidecor. Tema ove dekorativne tehnike je pesak, u ovom slučaju pesak oslikan po zidu. Izuzetno je efektna tehnika, prelepo izgleda i daje jednu notu elegancije i skupoće, iako je cenovno dostupna.

Dekoracija enterijera tapetima u Ruskom stilu

on Utorak, 01 Januar 2019.

Dekoracija enterijera tapetima u Ruskom stilu

Papirne tapete se odavno koriste za dekoraciju zidova. Najstarije tapete se sačuvale od 1509. godine. U to vreme zidne tapete nisu bile popularne, zidovi su se češće dekorisali goblenima, tkanim panoima, pozlaćenom kožom i drvenim panelima. Za većinu stanovništva i ova vrsta dekoracija zidova nije bila dostupna.

Tapete kao jednostavno rešenje za zidove u kuhinji

on Nedelja, 02 Decembar 2018.

Tapete kao jednostavno rešenje za zidove u kuhinji

Tepete su nekada bile sastavni deo gotovo svakog domaćinstva. Tapete na zidu, u najrazličitijim dezenima, obično su krasile dnevne sobe, a vremenom su pomalo zaboravljene i zamenjene nekim drugim vidovima dekoracije enterijera. Međutim, tapete za zidove danas se vraćaju na velika vrata. Ponovo postaju moderne i koriste se u različitim kombinacijama uređivanja životnog prostora. Nasuprot nekadašnjem običaju da se tapete zalepe na sve zidove, danas postoji praksa da se tapete lepe na samo jedan zid, a da se boje ostalih zidova usklade sa nijansama tapeta.

Ideje za farbanje zidova dnevnog boravka

on Subota, 20 Oktobar 2018.

Ideje za farbanje zidova dnevnog boravka

Kada odlučite da nešto promenite u izgledu svog životnog prostora, najbolji efekat ćete najlakše postići unutrašnjom dekoracijom. Kako je dnevni boravak mesto gde većina nas provodi najviše vremena u onom delu dana kada se nalazi kod kuće, dekoracija zidova u dnevnom boravku jeste pravi izbor za vas. Naročito ukoliko želite da u svoj dom unesete dodatnu svežinu, da jednostavno nešto promenite, ili personalizujete svoj prostor dajući mu jedinstveni lični pečat. Dekoracija unutrašnjih zidova ne iziskuje prevelika novčana ulaganja, a ni mnogo vremena, pa ćete sa prihvatljivim budžetom i relativno brzo dobiti fantastične dekorativne zidove.

Preuredite svoj enterijer jednostavno pomoću tapeta

on Četvrtak, 30 Avgust 2018.

Preuredite svoj enterijer jednostavno pomoću tapeta

Tapete predstavljaju jedan od nacina dekoracije unutrašnjeg prostora. Prva asocijacija vezano za tapete je lepljenje (postavljanje) tapeta na zid, ali one se mogu koristiti takođe i za oblaganje polica, komoda, ormara itd… Kako za spoljašnje ivice, tako i za unutrasnje... Takođe, ne moramo ih lepiti po svim zidovima (iako možemo naravno), već možemo izabrati određeni zid/zidove koje zelimo da istaknemo.

3 dekorativne tehnike za uređenje mog dnevnog boravka

on Nedelja, 29 Juli 2018.

3 najmodernije dekorativne tehnike za uređenje mog dnevnog boravka

Predstavljamo Vam tri najpopularnije i ekološke tehnike dekorisanja (farbanja) unutrašinjih zidova dnevnog boravka, odnosno enterijera sobe. 

Majstori tima MojZID se bave ovim tehnikama, ali znaju i da vam ponude i mnoge druge ideje za bojenje, dekoraciju i farbanje zidova.