on Nedelja, 02 Decembar 2018. Posted in Blog

Tapete kao jednostavno rešenje za zidove u kuhinji

Tepete su nekada bile sastavni deo gotovo svakog domaćinstva. Tapete na zidu, u najrazličitijim dezenima, obično su krasile dnevne sobe, a vremenom su pomalo zaboravljene i zamenjene nekim drugim vidovima dekoracije enterijera. Međutim, tapete za zidove danas se vraćaju na velika vrata. Ponovo postaju moderne i koriste se u različitim kombinacijama uređivanja životnog prostora. Nasuprot nekadašnjem običaju da se tapete zalepe na sve zidove, danas postoji praksa da se tapete lepe na samo jedan zid, a da se boje ostalih zidova usklade sa nijansama tapeta.

Plastificirane tapete za kuhinju

plaqstificirane tapete za kuhinju

Najbolje tapete za vašu kuhinju jesu sve popularnije plastificirane tapete. Ovakve tapete mogu biti odgovarajuće ukoliko želite da u kratkom roku osvežite izgled svoje kuhinje. Takođe, mogu biti i brzo i povoljno rešenje: za postavljanje ovakvih tapeta biće vam potrebno znatno manje vremena nego što bi vam bilo potrebno za kompletno postavljanje pločica.

Plastificirane tapete mogu biti idelno rešenje za kuhinju. Kao deo kuće u kojem se pripremaju obroci, kuhinja je mesto sa mnogo isparavanja, prskanja, vlage. Upravo iz tog razloga plastificirane tapete za kuhinju predstavljaju idealno rešenje za vaš dom. Ove tapete izrađene su od materijala koji se može izbrisati vlažnom krpom, pa se održavaju mnogo lakše od zida.

Foto-tapete za kuhinju

Fototapeta za kuhinju

Tapete u kuhinji mogu biti i foto-tapete. Foto-tapete za kuhinju jesu fotografije velikog formata koje su, za razliku od klasičnih zidnih tapeta u rolnama, sastavljene iz delova. Pored standardnih dezena sa motivima cveća ili prirode, aktuelne postaju i tapete sa modernim motivima svetskih metropola, ali i sa različitim natpisima i porukama.

Kako postaviti tapete na zid

Lepljenje i postavljanje tapeta nije nimalo lak posao. Iako vam možda deluje da je postavljanje tapeta nešto što možete da uradite sami, ukoliko želite da vam tapete izgledaju lepo i uredno kao na slici, morate biti pažljivi i pridržavati se određenih pravila. 

Kvalitet izrade tapeta vremenom je uznapredovao, a samim tim poboljšana je i njihova dugotrajnost. Na ovaj način tapete su postale najbolje i vrlo kreativno rešenje ukoliko želite da brzo i jednostavno napravite neku novinu u svom domu.

Lepljenje tapeta za zid - slike

Ako vam pak lepljenje tapeta deluje pomalo komplikovano, ili se bojite da nešto ne krene ukrivo, ono što vam treba jeste majstor za lepljenje tapeta. To je trenutak kada nastupamo mi. Slobodno nas kontaktirajte!